自考英语一模拟试卷及答案

  • 自考英语一模拟试卷及答案已关闭评论
  • 14
  • A+
所属分类:成人自考

一、VocabularyandStructure(10points,1pointeach)从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1.Thepoliceaskedthemtodescribethe________womanlookedlike.

A.how

B.what

C.that

D.who

参考答案:B

2.Itisessentialthatyou__________anydocumentcarefullybeforesigningit.

A.read

B.reading

C.canread

D.haveread

参考答案:A

3.Weknewtheboss________beangryifwedidn’tfinishtheworkintime.

A.shall

B.will

C.would

D.oughtto

参考答案:C

4.Whenhewasarrested,Terry_________incrimeforyears.

A.hadinvolved

B.shouldbeinvolved

C.mustbeinvolved

D.hadbeeninvolved

参考答案:D

5.Somedoctorsclaimthatavegetabledietissuperior_________ameatdiet.

A.to

B.than

C.over

D.against

参考答案:A

6.Theblackwriterwantedtheothermembersoftheworkshoptotreat_________asanequal.

A.his

B.heC.him

D.himself

参考答案:C

7.Whatshesays_________littlerelationtowhatsheactuallydoes.

A.bears

B.gives

C.reflects

D.possesses

参考答案:A

8.Theyknewtheyhadto________actiontodealwiththeplaguebeforeitspreadtootherareas.

A.make

B.take

C.perform

D.adopt

参考答案:B

9.Whentheshiplostitsenginepower,thecrewfoundthemselvesatthe_________ofthewind.

A.rate

B.cost

C.moment

D.mercy

参考答案:D

10.Ifyouareunabletocometotheinterview,

for______reason

youshouldinformusaheadoftime.

A.however

B.somewhat

C.whatever

D.nomatter

参考答案:C

二、ClozeTest(10points,1pointeach)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1.IalwaysenjoythedriveintoMarley.Itisagoodstraightroadwithpleasantviewsofthecountr

yside(1)eitherside.Therearewoodsandhills,villagesandfarmsand,abouthalfway,alargelake.Andbecausethereisrarelymuchtrafficontheroad,Icanusuallyenjoytheview(2)Idrivealong.Iwasrather(3)theothermorning,therefore,whenasmallgreencarbegantodriveveryclosebehindme.Iwentalittle(4),hopingtogetridofit.ButwheneverIsloweddown,thelittlecarcaughtup(5)me.Thedriver,amiddleagedman,wasgrinningandwavingtome.(6),IdidnotknowhimPerhapsIamdoing(7)wrong,Ithought.Icheckedmylightsandmyindicator,buttheywereboth

(8).AndIcertainlyhadnotgotapuncture.IdidnotslowdownuntilIgottoMarley.AsIwascrossingtherailwaybridgeintoMarley,thelightsturned(9).Iwaswaitingtherewhenthelittlegreencarpulledupbesideme.Thedrivergotoutandtappedonmywindow.Iopenedit.CanIhelpyou?Iaskedrather(10).I’mtryingtohelpyou!themansaid.Yousee,yournumberplatefelloffaboutfifteenmilesback.Itriedtoattractyourattention,butyoudidn’ttakeanynotice!

(1).(A).of(B).by(C).on(D).with

(2).(A).since(B).as(C).until(D).for

(3).(A).annoyed(B).pleased(C).excited(D).disappointed

(4).(A).slower(B).faster(C).earlier(D).later

(5).(A).after(B).along(C).on(D).with

(6).(A).Therefore(B).However(C).Thus(D).So

(7).(A).everything(B).nothing(C).something(D).anything

(8).(A).inorder(B).outoforder(C).inplace(D).outofplace

(9).(A).on(B).off(C).green(D).red

(10).(A).coldly(B).helpfully(C).earnestly(D).excitedly

参考答案:

1.C2.B3.A4.B5.D6.B7.C8.A9.D10.A

三、ReadingComprehension(30points,2pointseach)从下列每篇短文的问题后所给的四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1.Joewasdrivinghomeoneevening.EversincetheLevisfactoryclosed,he’dbeenunemployed,

andwithwinterragingon

thechillhadfinallyhithome.MostofhisfriendshadalreadylefttheMidwesterntown,buthestayedon.Afterall,hewasbornhere.

Itwasgettingdarkandlightsnowwascomingdown.Healmostdidn’tseetheoldlady,butinthedimlightofday,hecouldseesheneededhelp.Hepulledupinfrontofhercarandgotout.

Evenwithasmileonhisface,shewasworried.Washegoingtohurther?Hedidn’tlooksafe;helookedpoorandhungry.Joeknewhowshefeltandsaidtoher,I’mheretohelpyou,ma’am.Whydon’tyouwaitinthecarwhereit’swarm.ShehadaflattireandJoesetaboutreplacingitimmediately.Allthisputthewomanatease.Shethenrolleddownherwindowandbegantotalktohim,tellinghimthatshewasfromSt.Louisandwasonlypassingthrough.ThenthethankfulwomanaskedJoehowmuchsheowedhim.ButJoetoldherthathehadbeengivenahandinthepastandif

shewishedtopayhimback,shecouldgivethemoneytosomeonewhoneededherhelpnexttime.

Afewmilesdowntheroadtheladywentintoasmallcafé.Awaitressbroughtacleantoweltowipeherwethair.Thewaitresswasnearlyeightmonthspregnant,butsheneverletthestrainandacheschangeherattitude.Theoldladywonderedhowsomeonewhohadsolittlecouldbesogivingtoastranger.Whenthewaitresscamebacktogivetheladyherchangefromahundreddollarbill,shefoundamessageonanapkin:Takethis.SomeoneoncehelpedmeoutthewayI’mhelpingyounow.Ifyoureallywanttopaymeback,here’swhatyoucando.Don’tletthechainofloveendwithyou.

Thatnightwhenshegothomefromworkandclimbedintobed,thewaitresswasthinkingaboutwhattheladyhadwritten.Howcouldtheladyhaveknownthatsheandherhusbandneededthemoney?Withthebabyduenextmonth,itwasgoingtobehard.Knowinghowworriedherhusbandwas,shewhisperedsoftandlowtohim,Everything’sgonnabealright,Iloveyou,Joe.

(1).ManyofJoe’friendsleftbecause.s()

(A).itwastoocoldthere

(B).itwasalonelytown

(C).theyhadlosttheirjobs

(D).theywerenotbornthere

(2).Thewomanwasworriedbecause.()

(A).shehadbeenattacked

(B).shewaspoorandhungry

(C).nooneofferedtohelpher

(D).shewasafraidofJoe’lookss

(3).Joerefusedtobepaidbythewomanbecause.()

(A).hedidnotneedthemoneyatall

(B).othershadhelpedhiminthepast

(C).thewomanappearedtobepitiable

(D).itwasnotdifficulttoreplaceaflattire

(4).Whichofthefollowingisprobablytrue?()

(A).Thewomanleftthecafewhenthewaitresswasgettingherchange.

(B).Thewomanknewwhothewaitresswasanddecidedtohelpherout.

(C).Joetoldthewomanthathiswifeworkedinasmallcafenotfaraway.

(D).Joeknewthatthewomanwouldgointothecafeandmeetthewaitress.

(5).Thebesttitleforthepassageis.()

(A).ActsofKindness

(B).SympatheticHearts

(C).ALonelyCountryRoad

(D).AWomanfromSt.Louis

参考答案:1.C2.D3.B4.A5.A

2.Iwillneverforgetwhatmyoldheadmasterhadtaughtme.Normallywhenyouareonly15yearsofageyoudonotremembermostofthethingsthatarepreachedbyyourteachers.But,thisparticularstoryisonesuchlessonthatIwillneverforget.EverytimeIdriftoffcourse,Igetremindedofthisstory.

ItwasanormalMondaymorningatanassembly,andhewasaddressingthestudentsonimportantthingsinlifeandaboutcommittingourselvestowhatwasimportanttous.Thisishowthestorywent:AnoldmanlivedinacertainpartofLondon,andhewouldwakeupeverymorningandgotothesubway.HewouldtakethetrainrighttoCentralLondon,andthensitatthestreetcornerandbeg.Hedidthiseverysingledayforalmost20years.

Hishousewasfilthy,andahorriblesmellcameoutofit.Theneighborscouldnotstandthesmellanylonger,sotheysummonedthepoliceofficerstocleartheplace.Theofficersknockeddownthedoor,cleanedthehouseandfoundsmallbagsofmoneyalloverthehouse.Whentheycountedthemoney,theyrealizedthattheoldmanwasamillionaire.

Theywaitedoutsidehishouseinanticipationtosharethegoodnewswithhim.Whenhearrivedhomethatevening,theoldmanwasmetbyoneoftheofficerswhotoldhimthattherewasnoneedforhimtobeganymoreashewasnowamillionaire.Theoldmansaidnothingatall.Hewentintohishouseandlockedthedoor.Thenextmorninghewokeupasusual,wenttothesubway,gotintothetrain,andsatatthestreetcornerandcontinuedtobeg.Obviously,thisoldmanhadnogreatplans,dreamsoranythingsignificantforhislife.

Welearnnothingfromthisstoryotherthanstayingfocusedonthethingsweenjoydoing.Weshouldremaintruetoourcourse,whichmaymeancommittingourselvestothingsthatpeoplearounduswouldnormallydisapprove.Letnothingdistractusfrombeinghappy;letnothingelsedetermineourfate,butourselves.Whatmakesushappyiswhatmattersintheend,notwhatweacquire.

(1).ThesentenceIdriftoffcoursemightbereplacedby.

(A).Idonotpassacourseatschool

(B).Iamdeterminedtodosomethingnew

(C).IfailtosticktowhatIhavebeendoing

(D).Icomeacrossdifficultiesinmystudies

(2).Accordingtothepassage,theoldman.

(A).livedinCentralLondon

(B).camefromapoorfamily

(C).beganbeggingasachild

(D).beggedinLondoneveryday

(3).Whentheywaitedfortheoldman,thepoliceexpectedhewouldbe.

(A).pleasedtoseethecleanhouse

(B).gladtoknowthathewasrich

(C).angrywithwhattheyhaddone

(D).gratefulforwhattheydidforhim

(4).Theoldmanisadmiredmainlybecause.

(A).hestucktowhathedid

(B).hehadasplendiddream

(C).hewasconfidentinhimself

(D).hehadgreatplansforthefuture

(5).Theoldheadmastertoldthestorytoremindhisstudentsoftheimportanceof.

(A).honesty(B).commitment(C).kindness(D).patience

参考答案:

1.C

2.D

3.B

4.A

5.B3.Ithinkitistruethatparentsoftenunderestimatetheirteenagechildrenandtendtoforgethowtheythemselvesfeltwhenyoung.Anditisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesandtoblamethemformostofthemisunderstandingsbetweentheirparentsandthemselves.Theyarealwayscomplaining,moreorlessjustly,thattheirparentsareoutoftouchwithmodernwaysoflife;thattheyarepossessiveanddominant;thattheydonottrusttheirchildrentodealwithcrises;thattheytalktoomuchaboutcertainproblems;andthattheyhavenosenseofhumour,atleastinparentchildrelationships.Youngpeopleoftenirritatetheirparentswiththeirchoicesinclothesandhairstylesandmusic,yetthisisnottheirmotive.Theyfeelcutofffromtheadultworldintowhichtheyhavenotyetbeenaccepted.Sotheycreateacultureandsocietyoftheirown.Then,ifitturnsoutthattheirmusicorvocabularyorclothesorhairstylesirritatetheirparents,

theywillonlygetadditionalenjoyment.Theyfeelthattheyaresuperior,atleastinasmallway,andthattheyareleadersinstyleandtaste.

Sometimestheyarerebellious(叛逆的)andproudbecausetheydonotwanttheirparentstoapproveofwhattheydo.Iftheirparentsdoapprove,theyfeeltheyarebetrayingtheirownagegroup.Butinthatcase,theyareassumingthattheyaretheloser:theycan’twinbutatleasttheycankeeptheirhonor.

Thisisapassivewayoflookingatthings.Itisnaturalenoughafterlongyearsofchildhoodwhent

heyarecompletelyundertheirparents’control.Buttheyignorethefactthattheyarenowbeginningtoberesponsibleforthemselves.

Iftheyplantocontroltheirlife,cooperationcanbepartoftheirplan.Theycancharmothers,especiallytheirparents,intodoingthingsthewaytheywant.Theycanimpressotherswiththeirsenseofresponsibilityandinitiative,sothattheirparentswillgivethemtheauthoritytodowhattheywanttodo.

(1).Thefirstparagraphmainlydealswith.

(A).youngpeople’spsychologicalproblems

(B).youngpeople’snegativeviewsoftheirparents

(C).parents’mistrustoftheirteenagechildren

(D).parents’misunderstandingoftheirteenagechildren

(2).Thewordpossessive(Para.1)canbereplacedby.

(A).careful(B).greedy(C).diligent(D).selfish

(3).Youngpeoplecreateacultureandsocietyoftheirownby.

(A).choosingtheirownlifestyleandtaste

(B).isolatingthemselvesfromtheadultworld

(C).assumingasuperiorattitudetowardsothers

(D).makingtheirownchoicestoirritatetheirparents

(4).Whenapprovedbytheirparents,rebelliousyoungpeoplewouldfeel.

(A).proud(B).satisfied(C).betrayed(D).unhappy

(5).Tosomeextent,youngpeoplecanhaveabettercontroloftheirlifebybeing.

(A).critical(B).obedient(C).co-operative(D).independent

参考答案:

1.B2.D3.A4.D5.C

四、WordSpelling(10points,1pointfortwowords)将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

1.潮流,趋势n.t___答案:tide

2.志愿者n.v________答案:volunteer

3.经受,忍受v.u______答案:undergo

4.提供,供应v.f______答案:furnish

5.目标,对象n.t_____答案:target

6.争论,争吵v.d______答案:dispute

7.延长,拉长v.p______答案:prolong

8.遥远的,偏僻的

a.r_____答案:remote

9.空洞的,空虚的

a.h_____答案:hollow

10.年轻的a.y_______答案:youthful

11.挫败,使灰心v.f________答案:frustrate

12.极端的,极度的

a.e______答案:extreme

13.媒介物,传导体

n.m_____答案:medium

14.顺序,次序n.s_______答案:sequence

15.证人,见证人n.w______答案:witness

16.使转换,使变化

v.c______答案:convert

17.调查研究n.i____________答案:investigation

18.知识分子n.i___________答案:intellectual

19.文学,文献资料

n.l_________答案:literature

20.保证,担保n.v.g________答案:guarantee

五、WordForm(10points,1pointeach)将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

1.Thisadvertisementisa___(type)exampleoftheirmarketingstrategy.

参考答案:typical

2.Nowthatyouknowallthefacts,youcanmakeaninformed___(choose).

参考答案:choice

3.Thisessayisstilltoolong.I’llhaveto___(short)itbyoneortwopages.

参考答案:shorten

4.Ifyouhavetheright___(equip),youwon’tfindthejobdifficult.

参考答案:equipment

5.It’s___(reasonable)toexpectpeopletoworkmorethan60hoursaweek.

参考答案:unreasonable

6.Thegroupismadeupoflocal___(music)whohavebeenperformingtogetherforseveralyears.

参考答案:musicians

7.Apartfromherdevotiontoherwork,Elizabethwasalsolovedforher___(warm)andhumor.

参考答案:warmth8.Ifyouhavedifficultylocatingaparticularbook,pleaseaskourlibrariansfor___(assist).

参考答案:assistance

9.Justafewyearsago,

Tanyawas___(home)andbeggingformoneyinfrontofasupermarketinNewYorkCity.

参考答案:homeless

10.Therediscoveryofthisspeciesofbirdsisoneofthemost___(ordinary)scientificfindingsinre

centyears.

参考答案:extraordinary

【评分标准】语法错误或拼写错误均不给分。大小写错误可以不扣分。

六、TranslationfromChineseintoEnglish(15points,3pointseach)将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

1.情况比我们想象的复杂得多。

参考答案:Thesituationismuchmorecomplicatedthanwehaveexpected.

2.就结构而言,这篇论文相当不错。

参考答案:Asfarasitsstructureisconcerned,thispaperisquitegood.

3.我要是早点动身就赶上火车了。

参考答案:IfIhadleftalittleearlier,Iwouldhavecaughtthetrain.

4.科学家必须提出新方法以增加世界的粮食供应。

参考答案:Scientistshavetocomeupwithnewmethodstoincreasetheworld

’sfoodsupply.

5.他在公交车上心脏病发作,但幸好有位医生在场。

参考答案:Itsohappenedtherewasadoctoronthebuswhenhehadaheartattack.

【评分标准】

(1)基本语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问以及其他句型错误)

或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如大写、标点等错误)以及不影响基本句意的用词错误每两处扣1分。本

大题此类错误总扣分不超过3分。

(3)拼写错误每两处扣

1分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

七、TranslationfromEnglishintoChinese(15points)将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

Althoughthereisastrongpositiverelationshipbetweenwealthandhappiness,itisonlytrueforthosewholivebelowthepovertylineorwhoareunemployed.Researchsuggeststhattherearethingsthatcontributemoretohappinessthanexternalfactors.Thatdoesn’tmeanthatifyouhavealotofmoneyyouwon’tbehappy,orthathavingalotofmoneyisbad;itjustmeansthatotherfactorsaremoreimportantindetermininghappiness.Moreimportant,itisthewaywechoosetothinkaboutourselves,ourplaceintheworld,andtheworldaroundus,andhowweactinthatworldthatsetsthehappypeopleapartfromthelesshappypeople.

参考答案:虽然财富和幸福之间的关系紧密,但这仅仅适用于失业或生活在贫困线以下的人。研究表明,有些东西比外在的因素带给人们的幸福还要多。这并不是说人们钱多了就不幸福了,也不是说钱多是件坏事。这只是说明人们是否幸福还取决于其他更加重要的因素。重要的是,有些人生活幸福,有些人不如他们幸福,把两者区分开来的是他们在这个世界上的所作所为以及他们看待自我、看待自己的社会地位和看待周围世界的方式。